joi, 6 septembrie 2012

Biss, maestro!!


Putina lume stie ca astazi se implinesc 5 ani de la trecerea in nefiinta a unicului,inegalabilului Luciano Pavarotti. Intr-o perioada in care maneaua si versurile obscene si deocheate sunt la mare cautare in randurile tinerilor adolescenti, propun azi un moment de respiro. Un moment de luciditate artistica, daca o pot numi asa. Propun sa ascultati o voce, as zice, nepamanteasca si poate veti invata sa apreciati SI altceva.

Cine a fost Pavarotti? Nascut pe data de 12 octombrie 1935 la Mondena, a fost un celebru tenor al secolului 20, fiind singurul cântareț de operă care a vândut mai mult de 100 de milioane de înregistrări.A debutat pe scena sălii de operă din Reggio Emilia, pe 29 aprilie 1961, cu aria lui Rodolfo din „La Boema” de Puccini. Pavarotti a avut patru fete, trei din prima căsătorie cu Adua și o fată împreună cu a doua soție, Nicoletta Mantovani.
Pe 11 august 1999, Luciano Pavarotti a susținut un concert extraordinar în aer liber, pe o scenă ridicată în Piața Constituției (Palatul Parlamentului) din București, având în program canțonete și arii din opere.
Insa, Dumnezeu a avut nevoie de el in cer si l-a chemat la El pe data de 6 septembrie 2007 în urma unui cancer la pancreas.
In continuare, v-am pregatit un playlist cu cele mai frumoase si renumite melodii (bineinteles, alegerea a avut si o tenta subiectiva) . Biss maestro!!

Divin:


Divin #2



1 comentarii:

Andrei spunea...

Foarte bun articolul... Dintre duetele cu artisti celebri as adauga U2 si piesa Miss Sarajevo. http://www.youtube.com/watch?v=cuEt7EvPMVU

Trimiteți un comentariu