vineri, 4 martie 2011

Cu şi despre Femei

Deoarece se aproprie 8 Martie,anul acesta am hotarat să vorbesc despre adevăratele femei din România cu care ne mândrim peste tot - în ţară şi  în străinătate..

Am să încep cu minunata „Escadrila Albă” - Doamnele aviatiei din „Al doilea razboi mondial . Desi războiul pare a fi teritoriu destinat exclusiv bărbaţilor , un grup de tinere femei-piloţi au demontat toate aceste prejudecăţi. Toate se inrolasera voluntar. Erau frumoase, sigure pe ele si pe aparatele lor, libere, respectate si invidiate. Aveau misiunea de a salva ranitii din primele linii. Zburau la joasa altitudine ca sa evite radarele şi erau vanate la sol de lunetisti si au dormit pe pamantul gol. Au rabdat de sete ca sa pastreze apa pentru raniti, duceau sange si echipament medical .Noi toti - le datoram respect..  :)

Lista continuă cu  Sarmiza Bilcescu – Prima femeie doctor in drept din lume.Nascuta la 25 aprilie 1867, Sarmiza Bilcescu devine in 1884 prima studenta din lume admisa la o facultate de drept. A reusit acest lucru intrucat  a crezut in ea şi a luptat pentru visul ei , fiind un adevărat model pentru toti.

Maria Tanase – Pasarea Maiastra

Se spune ca America a avut-o pe Marilyn Monroe, Franta pe Edith Piaf, iar Romania pe Maria Tanase. Maria Tanase a fost si ramane simbolul muzicii de petrecere, un punct de referinta al genului. Astazi la 48 de ani de la moartea artistei, romanii inca asculta cu drag la petreceri muzica ei. 

 Veronica Micle-iubita muză a lui Mihai Eminescu

De fiecare dată cand aud de Eminescu si de poeziile sale , romantica din mine se gândeşte imediat la minunata poveste de dragoste dintre cei 2 poeţi . Iubirea pentru Veronica s-a transformat într-o nota muzicală nelipsită din tot ceea ce se înţelege prin poezie de iubire eminesciană. Astfel ei au creat cea mai frumoasă poveste de iubire a literaturii române, trezind în sufletele cititorilor visul tainic de a întâlni o astfel de iubire.

Andreea Esca-povestea de succes a unei femei de succes.

O ştim cu toţii de la ştiri,cu frizura ei devenită acum un brand personal . Însă nu este atat de uşor să îţi păstrezi postul timp de 15 ani, în condiţiile în care foarte multă lume caută un job în acest domeniu. Ea însă a mărturisit ca atata vreme cât faci ceva ce îţi place, e imposibil să oboseşti. Ce admir foarte mult la ea (ca şi la Maia, de altfel)  este modestia, consecvenţa, pasiunea şi şarmul de care dă dovadă. În 2002 - 2003 a primit  "Decoraţia Femeia anului", Premiul pentru cel mai bun prezentator de ştiri.

Ultima pe lista mea  Maia Morgestein.

Am remarcat-o prima dată cand am văzut filmul „Patimile lui Hristos” unde a jucat alături de Monica Belucci şi Mel Gibson . Mie îmi place mult de persoana ei deoarece este o femeie naturală, rafinată dar şi modestă . Se reinventează continuu şi asta îi aduce succes.

 Chiar dacă lista mea s-a terminat pe moment , am să închei  afirmând că în  fiecare dintre noi sălăsluieşte o Femeie cu totul si cu totul specială . Cu această ocazie vreau sa le multumesc tuturor domnişoarelor-tinerelor şi doamnelor care mă citesc constant de fiecare data cand postez cate ceva .

Suntem femei si trebuie să fim mândre de asta .  RoxX

 

4 comentarii:

zapadica spunea...

Foarte gandit clasamentul..pe langa cele amintitite sunt o multime care lipsesc
La multi ani tuturos doamnelor si domnisoarelor de 8 Martie

Di spunea...

Cat de frumos ai elogiat eternul feminin!

Secret life spunea...

O postare foarte interesanta,in sfarsit mai exista persoane care vorbesc despre adevaratele valori romanesti,care s-au luptat sa ajunga acolo unde au ajuns si care isi merita locul:D
Ne-am saturat cu totii sa vedem pe la tv numai "vedete" d'astea ajunse peste noapte sau pentru ca au petrecut o noapte in compania nu stiu cui .:D
Bravo!

D. spunea...

Interesant clasamentul, personalitatile feminine ale Romaninei :) Amintirea lor sa nu treaca si sa ramana prezenta in noi.

Un 8 martie fericit :)

Trimiteți un comentariu