sâmbătă, 2 mai 2009

NATURA-PLAMANUL VERDE AL PAMANTULUI


  Traim intr-o era in care ne schimbam continuu.Ne schimbam hainele,ne schimbam masina,……Dar nu e schimbam si sufletul,adica sa fim mai buni unii cu altii.In fiecare primavara,natura se trezeste la viata,gata pentru un nou inceput.Natura inseamna viata.
Iar viata inseamna lumina.
  Dar in nebunia lui,omul taie paduri,defriseaza fara masura sute de mii de hectare de paduri,de verdeata-intr-un cuvant distruge VIATA.Poate ca in acele paduri isi aveau salas animale pe cale de disparitie.Mai devreme sau mai tarziu si omul va ajunde pe cale de disparitie.
  Azi,se tot vorbeste despre sfarsitul lumii.Dar noi,oamenii ne provocam noi insine sfarsitul,care va veni-mai devreme sasu mai tarziu.De ce nu ne oprim din distrugere?De ce nu ne trezeste si pe noi primavera din acest somn al mortii?Deja,este prea tarziu.Inundatiile,incalzirea globala-produc pagube uriase.Si totusi e din vina noastra.
  Nu se va schimba cu nimic situatia lumii daca scolarii planteaza 100 de copac ei si sunt distrusi 10 milioane de copaci annual.Avem nevoie de natura,ca natura inseamna VIATA.Este una din capodoperile pe care Dumnezeu le-a daruit oamenilor.Iar noi in nebunia noastra,o distrugem-si o data cu ea ne distrugem pe noi insine.Omul moara,insa natura va reinvia in fiecare primavara.

1 comentarii:

D. spunea...

Natura e cel mai important lucru pe care ni l-a dat Dumnezeu, pe langa sanatate.Dar sanatatea depinde de natura..Cu ce ne ajuta acele mii de supermarkete daca noi numai avem oxigen?

Trimiteți un comentariu