vineri, 24 aprilie 2009

Invatamantul romanesc.....incotro?


Ajunsa prim-ministru a educatiei,Ecaterina Andronescu a anuntat ca potrivit unui proiect,incepand de anul viitor,liceenii vor avea mai putine ore....Culmea,orele care vor fi scoase sunt limbile straine si educatia fizica-care se va reduce la o ora pe saptamana.

,,Cele mai multe ore eliminate sunt insa cele de educatia fizica, lucru care a stranit deja reactii. Ministrul Tineretului si Sportului, Monica Iacob-Ridzi, este impotriva acestei decizii luate de Ministerul Educatiei. In primul rand din cauza ca starea generala de sanatate a copiilor din Romania este tot mai proasta. Dar si pentru ca exista norme europene care ne recomanda cel putin trei ore de sport pe saptamana.,,

Intr-o tara in care majoritatea copiilor de gimnaziu si de liceu  sunt obezi,este imperios necesara prezenta orelelor de educatie fizica.Daca privim putin in viitor,fara sport vom ajunge o tara de obezi.

Iar limbile straine sunt si ele necesare.Ele sunt ca o poarta prin care poti comunica cu ceilalti.Mie franceza si engleza imi plac foarte mult si consider ca trebuiesc  studiate.

De ce nu sunt scoase oare orele de muzica sau desen,cand toti stam degeaba?Noi vorbim,insa doamna ministru face tot ce vrea dumneaei..........

2 comentarii:

Vilhelm man spunea...

Spre dezastru!
O seara minunata iti doresc!

D. spunea...

Pff...La inceput nu imi placea ed. fizica dar acum cred ca e importanta! Sa nu puna mai mlte ore dar nici sa nu scoata

Trimiteți un comentariu